Temat: Szparagi ...wapń, miedź, żelazo, fluor, fosfor, jod, chlor, witaminy: A, C, E oraz kwasy: pantotenowy, nikotynowy, szczawiowy i foliowy. Są lekkostrawne, mają działanie m.in. moczopędne i przeciwreumatyczne Szparagów nie należy obierać, bo najwięcej składników odżywczych znajduje się pod skórką. Najlepiej gotować szparagi w wąskim lecz wysokim garnku. Szparagi można podawać np. polane masłem z zrumienioną tartą bułką. Przepisy na smaczne dania ze szparagów znajdziemy tutaj: http://zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=214&st=0&sk=t&sd=a&start=75 Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=403
Temat: Dieta zgodna z grupą krwi "B" Wkrótce ja również prześlę przepis na moje ulubione dania ze szparagów, na razie tylko na cukinię z kurczakiem (oczywiście mięso kurczaka można zastąpić indykiem). Pozdrawiam Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=162
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plprojektlr.keep.pl
|